ש.פ (קטין) נגד קופ"ח כללית (ת.א 3132/01 מחוזי ירושלים)
הגב' פ. נכנסה להריון בלתי מתוכנן, בגיל 40, וביקשה לסיימו בהפלה, אך ברגע האחרון השתכנעה להמשיך בהריון, וזאת תוך סיכום עם רופא הנשים שלה כי ההריון יזכה לפיקוח ומעקב צמודים, וכי בכל מקרה בו יהיה חשש לשלום העובר יסיימו הרופאים את ההריון.
בפועל, התגלו ההבטחות כהבטחות שווא והטיפול והמעקב שבוצע להריון זה היה כושל ורשלני. כך , בין היתר, בוצעו לאם שתי בדיקות פולשניות, שהנן בדיקות מקבילות המיועדות לאותה מטרה בדיוק – בדיקת סיסי שיליה ולאחריה בדיקת מי שפיר – כאשר אין חולק כי אין לבצע יותר מבדיקה אחת מתוך השתיים. בדיקות פולשניות אלו, הכרוכות בהחדרת מחט לתוך שק מי השפיר, עלולות לפגוע בשק מי השפיר ולגרום לנזקים לעובר. ואכן במקרנו נולד הילד ש. עם יד מעוותת – תופעה העלולה להגרם כתוצאה מפגיעה של המחט בקרומי שק השיליה ויצירת רצועות בתוך שק מי השפיר.
הרשלנות בטיפול בהריון זה באה לידי ביטוי גם בהמנעות הרופאים מביצוע בדיקות אולטרהסאונד לאם – בדיקות אשר יכלו לגלות את הווצרות המום אצל העובר. אילו היו הבדיקות נערכות והמום היה מתגלה ניתן היה לנסות לתקנו בעוד העובר ברחם או לאפשר לאם לסיים את ההריון ולמנוע לידתו של ילד נכה קשה.
במשפט שניהל משרדנו נגד קופת החולים ורופאיה נקבע לבסוף על ידי בית המשפט כי אכן היתה רשלנות בטיפול בהריון זה וקופת החולים חויבה לפצות את הקטין והוריו