תאונות דרכים

חלק ניכר מזמננו אנו מבלים בדרכים, בין אם כנהגים, בין אם כנוסעים ובין אם כהולכי רגל. מטבע הדברים ככל שאנו מבלים זמן רב יותר בדרכים, כך אנו חשופים יותר לסיכונים תעבורתיים שונים ועלולים למצוא את עצמנו מעורבים בתאונת דרכים. ואכן, מדי שנה, מאות אנשים בישראל מוצאים את מותם בתאונות דרכים ומאות אלפים נפגעים בהן.


מי זכאי לפיצויים על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים?

המצב המתואר, הוביל לחקיקתו של חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, חוק סוציאלי המכונה בקיצור חוק הפלת"ד, אשר בניגוד לדיני הנזיקין המסורתיים הנהיג משטר של אחריות מוחלטת. משמעות הדבר היא, שכל נפגע בתאונת דרכים (למעט מספר חריגים) יפוצה מכוח חוק זה ללא כל קשר לאחריותו או אשמו לעצם קרות התאונה.

אולם, המבנה המסורבל של חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים והניסוח העמום והבלתי עקבי של חלק מהגדרותיו, מביא לכך שבעוד שהנפגעים טוענים כי האירוע שאירע להם מהווה תאונת דרכים כהגדרתה בחוק ולפיכך הם זכאים לתבוע פיצויים, נעמדות חברות הביטוח, אשר בסופו של יום משלמות את הפיצוי, על רגליהן האחוריות ומנסות לטעון כי אין המדובר בתאונת דרכים כהגדרתה בחוק.

בנוסף, גם משהוכח כי הנפגע אכן היה מעורב בתאונת דרכים, נותרת בעינה השאלה מהו גובה הפיצוי לו הוא זכאי.

  • פיצויים בפגיעות קלות: מובן, שככל שמדובר בפגיעות קלות ("צליפת שוט", חבלות קלות וכדומה), כך יתקצר משך הטיפול בהליך והנפגע יקבל את הפיצוי הראוי תוך פרק זמן קצר יחסית.
  • פיצויים בפגיעות מורכבות: כאשר מדובר בנזקים משמעותיים אשר גרמו לנפגע לנכות קבועה, בין אם במישור הפיזי ובין אם בתחום הנפשי-פסיכיאטרי, מורכבותו של ניהול ההליך מביאה לכך שהוא אורך זמן רב יותר, זמן שבסופו מתקבלים סכומי פיצוי נכבדים ביותר.

הליך התביעה מכוח החוק לפיצויים לנפגעי תאונת דרכים נקבע ומתנהל בהתאם לאופי המקרה, חומרתו ותגובת חברות הביטוח. ההליך יכול לכלול דרישת תשלום על חשבון התביעה, הגשת כתב תביעה, הליך לקביעת אחוזי נכות, הליך משא ומתן מול חברת הביטוח וחתירה לפשרה וכמובן ניהול משפט עד לקבלת פסק דין.

משרדנו ניהל תביעה אשר עסקה בתאונת דרכים בה נפגעה בחורה צעירה אשר נפגעה בתאונת דרכים בהיותה בגיל 23 שנה, בשנת 2004.

כתוצאה מהתאונה נותרו לה נכויות רפואיות בשיעור של 45%, הן בתחום האורטופדי והן בתחום הפסיכיאטרי.

בית המשפט מתאר בפסק דינו כי התרשם מאוד מאישיותה של התובעת, מאמינותה וכנותה הרבה.

בית המשפט התרשם מאופיה של התובעת כעובדת מסורה וחרוצה במהלך השנים שלפני התאונה וזאת למרות גילה הצעיר, ומכך שהתובעת כבר בגילאים אלו דאגה לכל צרכיה בכוחות עצמה והשתכרה סכומים נכבדים תוך עבודה קשה.

בית המשפט העמיד את נכותה התפקודית של התובעת על 40%, עוד קבע כי כושר השכרותה של התובעת עולה על השכר הממוצע במשק, ופסק לה סכום פיצוי גבוה של כ – 2,300,000 ₪.

משרדנו הגיש ערעור לבית המשפט המחוזי על פסק הדין, בשל פיצוי מועט בראשי נזק שונים, וחברת הביטוח הגישה ערעור נגדי על פסק הדין.

טרם ניתן פסק דין בערעור.

במידה ונפגעתם בתאונת דרכים, משרדנו, אשר רכש ניסיון של למעלה מ-25 שנה בתחום הגשת תביעות מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים וביסס את מעמדו כאחד המשרדים המובילים בתחום זה, יהיה קשוב לצרכיכם ויעניק לכם, יחד עם סוללת המומחים הרפואיים שמלווים אותו, את הטיפול המסור, היעיל והמקצועי ביותר, אשר יניב בסופו של יום את הפיצוי המקסימאלי לו אתם זכאים.

תחומים

תאונות אופנוע

תאונות דרכים במעורבות אוטובוסים

תאונות דרכים במעורבות הולכי רגל

צרו קשר





    דילוג לתוכן